Videotutorials

Hulpmiddelen bij het bekijken en maken van casusbeschrijvingen

 

Instructievideo's

 

Het maken van een casusbeschrijving met een gevisualiseerde beeldvorming kan een krachtig instrument zijn om over een probleemsituatie bij een cliënt te praten. Ook kan het helpen om kennis en inzichten aan een team, aan ouders of aan anderen over te dragen. Maar bij het maken van zo'n gevisualiseerde beeldvorming komt behoorlijk wat kijken, zowel inhoudelijke als technische zaken. Wij hebben een aantal instructievideo's gemaakt om je hierbij te helpen. Dat zijn inhoudelijke instructievideo's, die ingaan op de achtergronden en uitgangspunten van een Leren-van-Casussenpresentatie. Deze video's helpen je snappen waarom de presentatie op deze manier is opgebouwd. En daarnaast hebben we een aantal technische instructievideo's gemaakt, om je te helpen de presentatie in PowerPoint te maken.

 

Ga naar: Inhoudelijke instructievideo's

Ga naar: Technische instructievideo's

 

 

Downloads

 

Je kunt een casusbeschrijving natuurlijk helemaal vanaf de bodem opbouwen. Dat is veel werk, niet alleen inhoudelijk werk dat met de casus te maken heeft, maar ook technisch werk, bijvoorbeeld het opbouwen van de basisstructuur van een PowerPoint presentatie. Dat werk hebben wij al voor je gedaan, via deze link kun je een aantal bestanden gratis downloaden en invullen en eventueel in vormgeving aanpassen aan je eigen wensen.

De technische instructievideo's (zie hierboven) kunnen je hierbij helpen.


 

 

Beschrijf je eigen Casus

fonds_nutsohra

 

 

 

 

 

 

Het project 'Beschrijf je eigen Casus' is mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra. NutsOhra geeft financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en heeft daarbij voorkeur voor projecten die leiden tot verbetering van kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of risico.