Het project (afgesloten)

Het maken van een casusbeschrijving is misschien wel leerzamer dan het bekijken ervan

Aanvankelijk werden voor Leren van Casussen alleen casussen beschreven vanuit de CCE-praktijk. Coördinatoren en/of consulenten analyseren de casussen en maken daar een casusbeschrijving van die op deze site wordt gepresenteerd. Het maken van ‘Leren van casussen’ heeft ons veel geleerd. Het is leuk, lastig, maar vooral ook leerzaam om casussen te beschrijven volgens deze aanpak.

 

Leren van Casussen: beschrijf je eigen casus

Logo-LvC---BjeC-(witte-achtergrond)Daarom hebben we Leren van Casussen van 2013 tot 2015 uitgebreid met 'Beschrijf je eigen casus'. In dit project hebben gedragskundigen die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg geleerd hun eigen casusbeschrijving te maken volgens de methodische manier van Leren van Casussen. 

Zo zijn bijna 50 casusbeschrijvingen gemaakt die hier gepresenteerd worden.

Zes groepen gedragskundigen hebben een eigen casus beschreven volgens het ‘Leren van casussen’ recept. Samen met het CCE kozen zij een casus die zij hebben geanalyseerd, beschreven en gepresenteerd. Tijdens het proces kregen ze ook feedback van hun eigen team en van de andere deelnemende gedragskundigen.

 

Workshopmiddag 'Beschrijf je eigen casus'

Op 5 november 2015 organiseerde het CCE een workshopmiddag Leren van casussen: 'Beschrijf je eigen casus' voor gedragskundigen in de gehandicaptenzorg. Als afsluiting van het project 'Beschrijf je eigen casus' maakten andere gedragskundigen kennis met het werken met deze methode via een workshopmiddag. Het was een boeiende en leerzame dag vol uitwisseling!

Over Leren van Casussen

Leren doen we op vele verschillende manieren. Een van die manieren is afkijken van hoe anderen het doen. Bij die ‘leerstijl’ wil het CCE aansluiten met het initiatief Leren van Casussen.

 

Lees meer over Leren van Casussen

Beschrijf je eigen Casus

fonds_nutsohra

 

 

 

 

 

 

Het project 'Beschrijf je eigen Casus' is mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra. NutsOhra geeft financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en heeft daarbij voorkeur voor projecten die leiden tot verbetering van kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of risico.