Instructievideo's om zelf een casusbeschrijving (in PowerPoint) te maken

 

Het maken van de beeldvorming is erg belangrijk. Dat doen we meestal met Powerpoint. Op zich is dat niet noodzakelijk, maar voor ons werkt dat goed. Mocht je dit willen doen/leren, dan staan hieronder enkele tutorials die daarbij kunnen helpen.

 

 

Er zijn zes technische instructievideo's:

 

  1. Het LvC-PowerPointsjabloon
  2. De beeldvorming maken
  3. De beeldvorming animeren
  4. Interventies
  5. Interventies animeren
  6. De casusbeschrijving publiceren

 

 

Instructievideo 1: een overzicht van het LvC-Powerpointsjabloon

 

In deze eerste instructievideo laten we zien hoe je het sjabloon kunt downloaden en lopen we het sjabloon van begin tot einde door. Je krijgt inzicht in de opbouw van een casusbeschrijving volgens de LvC-aanpak en je ziet welke onderdelen van de beschrijving in meer detail en in volgende instructievideo's uitgewerkt zullen worden. Via deze pagina kun je het PowerPointsjabloon direct downloaden.

 

 

 

 

 

Instructievideo 2: De beeldvorming maken

 

In deze tweede instructievideo laten we zien hoe je een beeldvormingsdia kunt maken, die bestaat uit bolletjes en pijlen.

 

 

 

 

 

Instructievideo 3: De beeldvorming animeren

 

In de vorige dia hebben we de structuur van de beeldvormingsdia gemaakt. In deze instructievideo gaan we deze dia animeren, zodat er een verhaal ontstaat over het hoe en wat van het probleemgedrag.

 

 

 

 

Instructievideo 4: Interventies

 

In deze instructievideo focussen we op de interventies, en dan met name hoe je de juiste achtergrond bij deze dia's kunt creëren.

 

 

 

 

 

Instructievideo 5: Interventies animeren

 

Met deze instructievideo leer je hoe je de animaties in de interventiedia's kunt gebruiken.

 

 

 

 

 

Instructievideo 6: Een casusbeschrijving publiceren

 

Uiteindelijk wil je dat de presentatie door anderen gezien kan worden. Dat kan live, bijvoorbeeld in een presentatie aan het team, maar er zijn ook andere manieren om een casusbeschrijving te publiceren. Deze instructievideo laat je drie manieren zien.

 

 

 

 

 

 

 

Deze instructievideo´s zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra

   
fonds_nutsohra 

NutsOhra geeft financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en heeft daarbij voorkeur voor projecten die leiden tot verbetering van kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of risico.