Associëren van Alex

Over angst, preoccupaties en vast-variabel

AlexWebFotoAlex is 27 en zeer angstig. Zijn leven wordt bijna helemaal beheerst door preoccupaties. Hij tobt veel en kan niet stoppen met denken over allerlei problemen die hij misschien kan tegenkomen. Hij is, mede door zijn hij is lichte verstandelijke beperking en  MCDD, niet in staat hier zelfstandig uit te komen. Hij zoekt houvast, maar vindt die niet.

De angst van Alex en zijn vraag om houvast laat de begeleiding niet onberoerd, evenals bij Alex ontstaan in het team cognitieve, sociale en emotionele problemen. Iedereen zit in een spiraal naar beneden. Interventies richten zich zowel op Alex als op het team, beide hebben ondersteuning nodig. Voor Alex levert het Vast-Variabel Plan (zie hieronder) veel op.


Bekijk de casus video

Toon de presentatie in een apart venster of op een iPad/iPhone

Bekijk de casus

Deze casus wordt gepresenteerd door Adriana den Ouden.

Adullam kleur (2953x2258)

 

Adriana den Ouden is als orthopedagoog-generalist werkzaam bij psychologenpraktijk Brouwer. Vanuit deze praktijk werk ik in de gehandicaptenzorg in een intramurale woonvoorziening van Adullam.

 

www.adullam.nl

Deze casus is mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra

 

fonds_nutsohraNutsOhra geeft financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg en heeft daarbij voorkeur voor projecten die leiden tot verbetering van kwaliteit van leven van mensen met een ziekte, beperking of risico.

 

www.fondsnutsohra.nl

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Over Leren van Casussen

Leren doen we op vele verschillende manieren. Een van die manieren is afkijken van hoe anderen het doen. Bij die ‘leerstijl’ wil het CCE aansluiten met het initiatief Leren van Casussen.

 

Lees meer over Leren van Casussen