De mythe rond dhr. De Groot

Over NAH en mythevorming

De mythe rond dhr De GrootDe mythe rond dhr De GrootHij is best intimiderend, de heer De Groot. Vroeger was hij vrachtwagenchauffeur, stevig en niet zachtzinnig in de omgang. In het dorp was hij bekend. Of misschien is berucht een beter woord. Er werd over hem geroddeld. Dat kwam hem niet ten goede in het verzorgingshuis waar hij nu woont, want de verzorgenden zijn bang voor hem. Dat komt ook door zijn onvoorspelbare gedrag en vaak seksueel getinte opmerkingen.

 

Toch is het gelukt om de relatie tussen de verzorgenden en de heer De Groot te herstellen. Daar hebben zorginhoudelijke, maar vooral ook interventies op sociale factoren aan bijgedragen.

 

Carine Veraart heeft het team begeleid en hen geleerd om het gedrag van de heer De Groot anders te zien om van daaruit een ander contact met hem te krijgen. En met succes. In de presentatie zit een interview met casemanager Carine Veraart opgenomen.


Bekijk de casus video

Toon de presentatie in een apart venster of op een iPad/iPhone

Bekijk de casus

CCE_logo_beeldmerkDeze casus is gemaakt door Mieke Janssen.

Zij is neuropsycholoog en was als coördinator van het CCE regio Zuid betrokken bij deze casus.

Logo Stichting Tantelouise-VivensisEen interview met Carine Veraart is in de casus opgenomen.

Zij is in dienst bij Stichting Tantelouise en werkt als casemanager van het CCE regelmatig in consultatietrajecten in de VVT-sector.

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht