Dit gaat niet over Gabi

Over conflict en triades

Dit gaat niet over GabiGabi is 15 en heeft het Syndroom van Down. Desondanks kan ze redelijk meekomen op haar VMBO-school. Iedere dag gaat ze op de fiets vanuit haar dorp naar school. Haar ouders vinden het belangrijk dat zij een zo normaal mogelijk leven kan leiden. En daar hoort school - en fietsen naar school - bij. Maar het is de vraag hoe lang dat nog gaat lukken...

 

De ouders en de school verschillen steeds sterker van mening over de vraag of Gabi wel op een zinvolle manier op school kan blijven. De school vindt van niet, de ouders van wel.


In deze casus analyseren we de probleemsituatie met behulp van het concept triades (zie onder de casus voor meer informatie). Triades kunnen helpen om systeemproblematiek aan te pakken. Ook wordt in de casus geanalyseerd hoe belevingen van de situatie en gedrag elkaar kunnen versterken en tot een negatieve interactie kunnen leiden. De oplossing in deze casus zat in een systemische interventie. Zie daarvoor ook de presentatie van Rob Mulder over het concept werkvloer (hieronder).


Bekijk de casus video

Toon de presentatie in een apart venster of op een iPad/iPhone

Bekijk de casus

Tekst van de presentatie

 

Rob Mulder over werkvloeren

Rob Mulder was als consulent bij deze casus betrokken. Op CCE Podium heeft hij verteld over hoe hij het concept ´Werkvloeren´ gebruikt om systeemproblematiek aan te pakken.

 

Over het thema triades - dat in de casus wordt behandeld - kun je hier meer vinden:

https://www.choyconsultants.nl/

http://info.md-act.nl/blog/omgaan-met-conflicten-en-systeemdenken-bij-spanningen-in-teams-deel-2

 

De vraag op het antwoord - systemische interventies voor conflicten in organisaties. Joep Choy (redactie). M.m.v. Annet van den Hoek, Marijke Spanjersberg, Esther Veldhuijzenvan Zanten en Roos van Wingerden, Choy Consultants,

CCE_logo_beeldmerk

Anneke van de Wiel werkte tijdens deze casus als als coördinator bij het CCE.
Peter Koedoot werkt als projectleider expertisemanagement bij het CCE, onder meer voor het project Leren van Casussen.

Aan deze casus werkte ook Rob Mulder mee. Hij werkt als consulent voor het CCE.

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht