Nachtrust voor Louis

Bekijk de reacties van deze casus (1)

Over trauma's, veroudering en slapen

Nachtrust-voor-LouisNachtrust voor LouisLouis heeft de oorlog als kind meegemaakt. Hij woonde in Arnhem toen deze stad in 1944 werd gebombardeerd. Louis heeft het nooit verwerkt, want zijn hele leven bleef hij er nog steeds bang voor.

 

Ook naar school gaan en later werken gingen hem niet gemakkelijk af. Het was allemaal net teveel gevraagd. Na eerst korte en later langer durende opnames in de psychiatrie woont hij uiteindelijk in een verpleeghuis. Maar ook daar komt hij niet tot rust en blijven zijn angsten hem achtervolgen. De situatie verslechtert doordat Louis last krijgt van allerlei ouderdomskwalen en doordat hij steeds slechter gaat slapen.

 

CCE-coördinator Paul Knippers vertelt hoe de combinatie van de verstandelijke beperking van Louis én zijn lichamelijke achteruitgang, leidde tot claimend gedrag en grote problemen in de nacht.

 

In de casus zitten interviewfragmenten, waarin de broer van Louis vertelt over de geschiedenis en hoe deze van invloed is geweest op het leven van Louis. Ook vertelt hij over zijn ervaringen met de de aanpak in deze casus.


Bekijk de casus video

Toon de presentatie in een apart venster of op een iPad/iPhone

Bekijk de casus

Deze casus is gemaakt door Paul Knippers.

CCE_logo_beeldmerk

 

Paul Knippers is coordinator bij het CCE en heeft als aandachtsgebied de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT).

Wat een mooi resultaat. Vraag: Is er ook behandeling van Louis overwogen? Ook voor ouderen zijn hier goede resultaten in te behalen. Ik heb op het Europese EMDR congres in Edinburg hier indrukwekkende resultaten van gezien.
Met vriendelijke groet,
Marion Hermans, GZ psycholoog, EMDR Practitioner

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht