Scripts voor Bea

Bekijk de reacties van deze casus (5)

Over SMs, sensorische integratie en scripts

bijou_en_dolfijn-e1319189439481Bijou, een ander meisje met SMsBea is een meisje van 12 jaar. Zij heeft het Smith-Magenis syndroom (SMs), een genetische afwijking van chromosoom 17. Zij is steeds moeilijker hanteerbaar, zowel thuis als ook op school. Op het ene moment slaat en schopt medeleerlingen op het andere moment zondert zij zich helemaal af en doet niet mee met de andere leerlingen. Zij staat dan in de buurt van de leerkracht en wacht af. Thuis vinden de ouders het moeilijk met haar om te gaan. Het lukt niet om een passende opvoedingsstijl te vinden, waar zij consequent aan vasthouden.

 

Het SMs speelt een belangrijke rol in de problematiek, vooral omdat dit syndroom gevolgen heeft voor de prikkelverwerking en alertheid.

 

In deze casus zoomen we dieper in op wat de gevolgen zijn van het SMs en hoe deze gevolgen een rol spelen in het ontstaan van de problemen. Ook laten we zien hoe het hanteren van zogenoemde scripts Bea helpt om op een constructieve manier grip te krijgen op haar omgeving.


Bekijk de casus video

Toon de presentatie in een apart venster of op een iPad/iPhone

Bekijk de casus

In de presentatie zit een interview met twee consulenten, Cor Mastwijk en Cor Reusen. Wilmar Harpe (coördinator bij het CCE) spreekt met hen over het begeleidingsmodel dat zij hebben ontwikkeld op basis van hun ervaringen met diverse kinderen met het SMs. In het model staan de volgende onderdelen centraal: de betekenis van (probleem)gedrag, het toepassen van scripts en sensorische integratie. Het interview is ook los van de gehele presentatie te bekijken.

 

 

Het CCE heeft een boek over het Smith Magenis Syndroom uitgegeven. Dit boek kunt u voor € 12,50 bestellen.
Op de CCE-site vindt u ook uitgebreidere informatie over dit syndroom.

CCE_logo_beeldmerk
Deze casus is gemaakt door Wilmar Harpe, coördinator bij het CCE

het is precies jim ,gelukkig gaat het goed met hem,wat zal jim blij zijn met ouders zo als wij ,geef hem maar een dikke kus en tot morgen

Ik ga zo even verder kijken en wil ik wel even zeggen dat jij het super doet hoor Herman!! Jim mag zich gelukkig prijzen met een vader zoals jij!!
Groetjes, Ria

hallo
ik heb ook een zoon met de sms syndroom hij is bijna 11 jaar
ben zelf wel blij dat er meer onderzoek gedaan wordt en de resultaat komt over met wat jim heeft
zelf sta ik hier alleen voor thuis en krijg ik help van careander en daar heb ik baat bij
het kost je veel tijd en begrip om hier mee om te kunnen gaan en dat zal ik altijd blijven doen,
want jim heeft er ook niet om gevraagt

mvg
herman kost

We moeten meer bewust worden van de emotionele aksamadera. Ze realiseren zich niet dat ze zijn onze troeven

Wat een ongelooflijk goed initiatief en dito gebruik van het internet. Als docent ga ik studenten zeker op het spoor zetten om jullie site te bezoeken. Methodisch en verdiepend. Jullie maken de naam van je website waar!

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Over Leren van Casussen

Leren doen we op vele verschillende manieren. Een van die manieren is afkijken van hoe anderen het doen. Bij die ‘leerstijl’ wil het CCE aansluiten met het initiatief Leren van Casussen.

 

Lees meer over Leren van Casussen