Steun voor Sandra

Bekijk de reacties van deze casus (3)

Over autonomie en overvragen

Sandra tekst web

Herhaaldelijk is Sandra totaal verward, agressief en naakt door

de stad lopend door de politie aangetroffen. Die levert haar dan zo af bij de crisisafdeling. Ondanks diverse interventies gaat het keer op keer mis met Sandra en verblijft ze regelmatig in de comfort room, totaal ontredderd.

 

Sandra’s verleden is zeer heftig. Ze groeide op met een schizofrene moeder met een alcoholprobleem. Meer dan eens heeft ze te maken gehad met fysieke mishandeling binnen het gezin. Na de scheiding van Sandra's ouders, trekken de grootouders aan de bel als ze merken dat hun kleindochter ernstig verwaarloosd wordt door haar moeder. Hierna woont Sandra nu eens bij haar vader, dan weer bij haar moeder. Deze jeugd leidt tot ontremd en agressief gedrag en meerdere opnames binnen de GGZ zijn het gevolg.

 

Op haar 29e wordt Sandra opnieuw opgenomen binnen de GGZ, maar al snel blijkt de onmacht van de behandelaars. De mogelijkheden raken uitgeput en men zoekt naar een goede verblijfplaats voor Sandra, waar ze ook behandeld kan worden.

 

CCE-coördinator Peter van Lier wordt gevraagd om mee te kijken naar de problematiek rond Sandra. Samen met de behandelaars gaat hij op zoek naar mogelijkheden tot verbetering in haar situatie. Want het kan toch niet waar zijn dat deze jonge vrouw steeds maar weer gesepareerd moet worden?


Bekijk de casus video

Toon de presentatie in een apart venster of op een iPad/iPhone

Bekijk de casus

Peter van Lier is GZ-psycholoog en als coördinator werkzaam bij het CCE. Hij is betrokken bij casuïstiek in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en de gehandicaptenzorg (GZ).

Wat een waardevolle lessen leert Sandra ons. Het ga je goed Sandra!

Sandra wat fijn dat ik mee mocht kijken in jouw leven doordat jouw casus hier op de site staat. Voor mij ben je een voorbeeld waar ik en hopelijk heel heel heel veel mensen van leren. Gelukkig heeft het CCE ontdekt wat jij nodig had en jij hebt de hulp toegelaten. Erg knap!! Ik wens jou het aller allerbeste want dat verdien jij!!!!!

Wat een indrukwekkende casus, Peter, en mooi beschreven.
Wat me het meest trof was de nabespreking na 3 jaar.
Mooi als je zo een bijdrage kunt leveren aan het opnieuw verkrijgen van een perspectief voor zo'n jonge vrouw met psychosociale handicap.
Bedankt voor het delen, erg leerzaam en motiverend.

Groet Birgit Voorn, coördinator CCE

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht